Nosaltres

 


El Centre d’Estudis té com a objectius principals:


Cal donar a conèixer diversos fets i figures representatives de la presència i la importància que van tenir les idees llibertàries a la comarca. Això es farà tant en base a textos, articles o petites publicacions com a presentacions públiques (xerrades, debats o exposicions) o també en base a rutes per determinades localitzacions.

Establir una xarxa amb altres grups similars per portar a terme jornades o editar publicacions, dossiers, organitzar rutes, etc,… per tal d’assolir més projecció social. Així mateix, no es deixarà de participar de jornades de memòria històrica o de publicacions històriques més generalistes aportant la nostra visió llibertària

Recórrer els centres educatius que vulguin apropar-se a la història social de la nostra comarca. Potenciar els coneixements de caire històric de les excursions i activitats culturals que ja realitzen altres col·lectius socials i llibertaris de la comarca.

Bastir-nos d´un inventari de què es pot trobar als arxius municipals i comarcals del Bages. Partint d’aquest treball arxivístic elaborar un recopilatori de noms de persones que han militat a la CNT o als grups anarquistes de la comarca fins als anys 40. De moment es porten uns 3.000 noms de la Guerra Civil i altres 2.500 de l’època republicana. Però també es tenen altres centenars de noms dels anys previs.

Al CERB tenim una biblioteca i un arxiu històric per consulta i préstec, obert al públic cada dimecres de 17:30 a 20:00 hores. Per suposat, el grup està obert a noves incorporacions. I recordeu, si teniu llibres relacionats amb la matèria i ens els voleu donar, us ho agrairem.

Vols rebre les últimes novetats en el teu mail?

Centre d’Estudis Ramona Berni
[Grup de Memòria Històrica Obrera i Llibertària del Bages]
Plaça Catalunya nº 9 Entresòl 1er i 4rt
08241 Manresa