Distribuïdora La Berni


Les últimes novetats:


Calumnia Edicions 5,00€

Historiogràficament ha sigut recordat com un terrorista per la seva relaciò amb l’anarquisme comunista a la dècada del segle XIX i la seva condemna pel Procés de Montjuic, pero Sunyer era molt mès que tot aixó seguidor de Reclus, propagandista llibertari, pacifista i seguidor de Tolstoi, lliurepensador i mestre d’escola…

Calumnia Edicions 5,00€

Aquests incontrolats / revolucionaris eren ara l´enemic del nou poder antifeixista: des dels comitès de barri i de defensa fins a Durruti, des dels Amics de Durruti fins a Merino i el comitè revolucionari secret de la CNT o els desertors de les columnes confederals.

CEJEB 15,00€

El llibre tracta, d’una banda, del procés de recuperació de la memòria històrica en aquest país, i de la feina que en aquest sentit ha fet el mateix Joan. Posa per tant de relleu el pacte de silenci en relació al genocidi espanyol que van pactar els franquistes renovats amb socialistes i comunistes durant la mal anomenada transició, i tot el que se n’ha derivat.

CEJEB 20,00€

Teixint la Història en Roig i Negre” és un recorregut per la història rebel i revolucionària de les comarques de l’Alt Llobregat i el Cardoner. L’obra se centra en els dos últims segles de lluites populars i moviments socials d’aquests territoris posant l’èmfasi a tot allò que ha esdevingut anarquismes, en plural.

Fundación Anselmo Lorenzo i Calumnia Edicions 5,00€

La intervenció de Stalin a Espanya aporta elements essencials per a entendre el discórrer de la zona republicana durant els anys de la guerra civil iniciada després de la revolta militar de juliol de 1936.

Edicions el Moixet Demagog 5,00€

Santiago Salvador, l’anarquista del Liceu és la seva primera incursió en la literatura dramática i recrea els últims mesos de la vida de Santiago Salvador, l’anarquista que va llançar dues bombes a la platea del Teatre del Liceu la nit del 7 de novembre de 1893.

Descontrol 12,00€

Oriol, exmembre del MIL i company de Salvador Puig Antich, ja des de ben jove va mantenir un compromís per la llibertat, un combat acarnissat en contra de tota mena d’explotació i opressió, en un context social dominat per la imposició del capitalisme secundat per la dictadura franquista. Revolucionari anticapitalista i llibertari, va comptar sempre amb l’estimació dels seus companys i amics.

Descontrol 18,00€

Ara que fa 100 anys del naixement del guerriller urbà Josep Lluís Facerías, s’ha considerat necessari publicar aquest llibre a fi de recuperar la seva lluita, menystinguda com a conseqüència dels Pactes de la Transició. Cal restablir el seu compromís llibertari que el va portar a lluitar contra la dictadura franquista durant els anys quaranta i cinquanta.

Hourriya 2,00€

Si la qüestió ja no és com organitzar la gent per a la lluita, es tracta, llavors, de com organitzar la lluita. Nosaltres creiem que els arxipèlags de grups d’afinitat, independents els uns dels altres, que poden associar-se segons les seves perspectives compartides i projectes de lluita, són la millor manera per a passar directament a l’ofensiva. Aquesta concepció ofereix la major autonomia i el més ampli camp d’acció possible…

Hourriya 2,00€

En el transcurs d’aquestes reflexions difuses sobre el desenvolupament tecnològic presents en els textos que segueixen, tornarem sobre cadascun d’aquests tres aspectes, abans de traçar algunes reflexions sobre les transformacions en curs de l’ésser humà, les lluites esdevenidores i les projectivitats revolucionàries que podríem desenvolupar per a lluitar contra aquest subsegüent engabiament del món i els seus habitants. En certa manera, un viatge cap a l’abisme.

La Neurosis o Las Barricadas 4,00 €

Aquest treball resumeix tota una sèrie d’interessants debats sobre el potencial transformador de diverses esferes de l’activitat humana. Per a ser més exactes, se centra en els canvis socials que han afeblit l’autopercepció de la classe obrera com a classe per a mostrar-nos la força que té o que podria tenir l’activitat consumidora.

La Neurosis o Las Barricadas 5,00€

Aquesta obra és un petit relat sobre els genocidis menystinguts. És també una història de la complexa relació de l’anarquisme de principis del segle XX amb els moviments d’alliberament de tall nacional.

Milvus 10,00€

Està dividit en dues parts ben diferenciades, on l’autor desplega la seua crítica social alhora que dona un repàs històric a diferents moments. Es tracta, en la seua majoria, d’esborranys de xarrades pensats per a ser discutits en diferents llocs -com en la seua passada visita a Mèxic-, l’extensió de les quals, en conseqüència, tendeix a una certa brevetat.

Milvus 8,00€

Considerem important reconstruir i conservar les tradicions combatives i és per això que publiquem aquest llibre. Gràcies a la tasca conscient de persones i col·lectius, les directament afectades troben en les idees antiautoritàries un motor per a la lluita. Així se supera la visió individualitzada del problema traslladant-lo a una dimensió col·lectiva.

Piedra, papel, libros 4,50 €

En ple segle XXI, l’esport femení està aconseguint desfer-se a poc a poc dels llastos que tradicionalment han minvat la seva socialització, visibilitat i reconeixement públic; un procés que no podria comprendre’s si s’ignora la irrupció del moviment feminista i la gradual incorporació de les dones a sectors professionals antany poc permeables a la seva presència. Un d’aquests àmbits ha estat el periodisme esportiu, feu masculí per antonomàsia que, imbuït dels valors masclistes hegemònics en la societat patriarcal, ha afavorit la menysvaloració de les pràctiques esportives femenines i la seva invisibilització.

CERB [Grup de Memòria Històrica Obrera i Llibertària del Bages] #Chandaleras: masculinidad femenina vs. feminidad obligatoria Ana Pastor En aquesta vetllada, el combat més esperat de la història per fi té lloc; no pujaran al quadrilàter ni Ali ni Tyson, sinó que per primera vegada els estereotips de gènere i l'esport pugen al ring per a posar sobre les cordes la seva lluita encarnada. #Chandaleras: masculinitat femenina vs. feminitat obligatòria és un artefacte polític-esportiu-corporal que des d'una perspectiva feminista pretén, d'una banda, analitzar la influència que exerceix l'esport sobre el gènere i, per un altre, mostrar com la dissidència corporal i de gènere pot dinamitar la concepció tradicional d'esport que coneixem.

Piedra, papel, libros 6,00 €

En aquesta vetllada, el combat més esperat de la història per fi té lloc; no pujaran al quadrilàter ni Ali ni Tyson, sinó que per primera vegada els estereotips de gènere i l’esport pugen al ring per a posar sobre les cordes la seva lluita encarnada. #Chandaleras: masculinitat femenina vs. feminitat obligatòria és un artefacte polític-esportiu-corporal que des d’una perspectiva feminista pretén, d’una banda, analitzar la influència que exerceix l’esport sobre el gènere i, per un altre, mostrar com la dissidència corporal i de gènere pot dinamitar la concepció tradicional d’esport que coneixem.

Mitjançant la relectura de diferents experiències històriques i contemporànies —les revolucions francesa i soviètica, l'estiu espanyol de 1936 o la Primavera Àrab—, Éric Hazan reflexiona en aquest llibre sobre les revoltes que vindran i, sobretot, sobre les seves possibilitats d'èxit en un context com l'actual. L'autor desmunta el convencionalisme segons el qual les revoltes estarien associades a una direcció política que guia els seus passos cap a la victòria; qüestiona radicalment la idea d'avantguarda, i mostra que els grups dirigents solen anar a cegues i per darrere dels moments insurreccionals; i, fins i tot, revela com aquelles temptatives prefabricades des de les cúpules organitzatives resulten en estrepitosos i sovint sagnants fracassos. A més, posa en dubte l'ús de les lògiques del parlamentarisme liberal com a mecanisme legitimador d'una revolució, considerant-lo un factor decisiu per a la caiguda d'algunes de les insurreccions passades. La dinàmica de la revolta no és un llibre d'història ni un panegíric nostàlgic, sinó una intel·ligent i optimista agitació entorn del present i el futur.

Virus Editorial 10,00€

L’autor desmunta el convencionalisme segons el qual les revoltes estarien associades a una direcció política que guia els seus passos cap a la victòria; qüestiona radicalment la idea d’avantguarda, i mostra que els grups dirigents solen anar a cegues i per darrere dels moments insurreccionals; i, fins i tot, revela com aquelles temptatives prefabricades des de les cúpules organitzatives resulten en estrepitosos i sovint sagnants fracassos. A més, posa en dubte l’ús de les lògiques del parlamentarisme liberal com a mecanisme legitimador d’una revolució, considerant-lo un factor decisiu per a la caiguda d’algunes de les insurreccions passades.

L'urbanista Mike Davis aborda en els seus assajos la relació entre urbanisme i control social. La seva anàlisi de l'evolució de la política urbanística i de la gestió de la pobresa —és a dir, de la desigualtat social i de la discriminació racial— a la ciutat de Los Angeles, i del desenvolupament de la indústria carcerari-repressiva li permet esbossar un futur dantesc, pel que fa a l'evolució del sistema polític de llibertats als Estats Units.

Virus Editorial 10,00€

L’urbanista Mike Davis aborda en els seus assajos la relació entre urbanisme i control social. La seva anàlisi de l’evolució de la política urbanística i de la gestió de la pobresa —és a dir, de la desigualtat social i de la discriminació racial— a la ciutat de Los Angeles, i del desenvolupament de la indústria carcerari-repressiva li permet esbossar un futur dantesc, pel que fa a l’evolució del sistema polític de llibertats als Estats Units.